Friss Hírek
A tartalom töltődik...
2014. szeptember 19., péntek

Majoros Petronella Fideszes képviselőjelölt programja

Majoros Petronella a 4. sz. választó körzet önkormányzati képviselőjelöltjének választási programja!

Engedjék meg, hogy mindenekelőtt köszönetemet fejezzem ki irányomba nyújtott bizalmukért és támogatásukért, amelyek az elmúlt években jelentősen hozzájárultak munkámhoz. 

Megválasztásom óta - a képviselők között is élen járva -, évente lakossági fórumokat tartok, melyek idejéről és helyéről időben tájékoztatást küldök.

A néhány évvel ezelőtt megnövekedett választókerület mérete és annak adottságai új feladatokat hoztak a felszínre. Ezek megvitatására és áttekintésére a fórumokon kívül, jó alkalmat adnak a helyszíni bejárások. Gyakran telefonon is felhívnak, hogy segítségemet, közbenjárásomat kérjék. Ilyenkor személyesen is felkeresem a lakókat, hogy a teendőket a helyszínen beszéljük át. A találkozások és fórumok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy munkámat felelősen, mindig a lakók érdekeit szem előtt tartva végezzem. Köszönöm együttműködésüket!

Merre tovább Hajdúszoboszló?

Hajdúszoboszló és így a kerület is a következő évek Európai Unós forrásaiból jelentős támogatáshoz juthat, amely reményeim szerint további fejlesztéseket eredményez. Kisebb beruházások, javítások elvégzésére önkormányzatunk önereje is képes, azonban a nagyobb léptékű, több forrást igénylő fejlesztéseket csak támogatásokból tudjuk megvalósítani.

A jövőben minden rendelkezésre álló forrást meg kell szereznünk ahhoz, hogy az elmúlt évek lemaradásait pótoljuk. Ehhez az eddigieknél erősebb lobbytevékenységre, széleskörű szakmai kapcsolatokra, jó együttműködésre van szükség. Bár vannak jól sikerült fejlesztések, a továbblépés azonban még sok feladat megoldását sürgeti. A nagyobb fejlesztési célok eléréséhez az eddiginél lendületesebb és együttműködőbb városvezetésre van szükség!

2014-2020 között Hajdúszoboszló nagyot léphet előre

- Javulhat városunk gazdasági ereje a térségben. 
- Új munkahelyek segíthetik a város lakosságát.
- A szükséges infrastrukturális beruházások folytatódhatnak és újak indulhatnak meg.
A megvalósulás egyik fontos lép-csője, hogy az önkormányzatnak is szerepet kell vállalnia a turizmustól független beruházások létrejöttében, új munkahelyek megteremtésében.
Kimunkált tervekkel, jó együtt-működéssel, lendületesebb városvezetéssel tudjuk csak településünk kitű-nő adottságait kiaknázni és a város és körzetünk fejlődését előrébb vinni. 
Ennek egyik élő példája, hogy évek óta szorgalmazom az önkormányzat közreműködő szerepének jelentőségét a munkahelyteremtésben. Sajnos azt tapasztalom, hogy a város vezetésében nem mindenki gondolja így. Évek óta kezdeményezem egy befektetőknek szánt szak-mai anyag elkészítését, ami tárgyalások kiindulópontját adja. Hajdúszoboszló egy lábon állása mára komoly problémákhoz vezetett. Gyermekeink munkahelyek hiánya miatt nagyobb városokban vagy külföldön keresnek boldogulást.
A következő évek forráslehetőségeit nem szabad elengednünk. Szoboszlót adottságai képessé teszik a fejlődésre!! 
A mezőgazdaságban, iparban és szolgáltatásokban van mit fejlesztenünk!

Kezdeményezéseimről röviden

- Évek óta kerékpárút építését kezdeményezem. Elkészült a Dózsa György úti (Dózsa diszkont-Nyugati sor közötti szakasz) kerékpárút terve, melynek megvalósítása életeket menthet.
- A terv folytatása érdekében (Dózsa diszkont  Penny közötti rész) három nap alatt 1301 aláírást gyűjtöttünk össze, ami jelentős lakossági igényt feltételez. A gyűjtés eredményeként a képviselő testület megszavazta a kerékpárút tervezésének folytatását is. Megvalósítása városi érdek! Baleset-mentes közlekedést kell biztosítanunk gyermekeinknek és szüleinknek is. Sok városban ezt komolyan veszik. A biztonságos közlekedés, a környezetterhelés csökkentése, a kerékpározás igénye meghallgatásra talál. Az utóbbi években több kerékpárutas pályázatot szalasztottunk el. Többet már nem lehet! 
- Kezdeményezésemre látványtervek készültek a zöldség és gyümölcs-piac fedésére és zárttá tételére. Kulturált, nyáron kellemes és télen temperált környezet segítené az árusítást és a bevásárlást. Beadványom csak eddig jutott el. A terv készítése nem került be a város idei költség-vetésébe! A piac még megújulhat. Én nem teszek le róla!
- Kész terv áll rendelkezésre a Nyugati sor teljes pályás felújítására is. Az út kiszélesítése és útalapjának cseréje az ott működő vállalkozások működéséhez szükséges, továbbá a lakosság kulturáltabb életkörülményeit is elősegítené. A tervek aktualizálása kérésemre rendszeresen megtörténik. A lakók és vállalkozók elégedetlensége egyre fokozódik. A képviselő-testületnek támogatni kell a beruházást és meg kell építeni az utat!
- Javaslataimmal több pontban elősegítettem a 2014-2020-as megyei gazdaságfejlesztési program kidolgozását, amely a következő években Hajdúszoboszló fejlődését segíti.
- Közreműködésemmel egy kedves összefogás is megvalósult. Lakossági és vállalkozói együttműködés segítette néhány évvel ezelőtt Hajdúszoboszló első uniós szabvánnyal rendelkező játszóterének megépítését a Szent István parkban. A játszótér ismételt megújulása indokolt.
- Az elmúlt években az óvodák felújítására csak kevés forrás jutott. A Lurkó Óvoda udvarfejlesztését (kresz pálya építése) segítettem. Ezenkívül segítséget kértem az E-ON Földgáz- Storage Kft-től a Törökdomb úti óvoda valamennyi nyílászárójának festéséhez. A cég támogatását ezúton is megköszönöm.

A 4-es számú körzetben végzett fontosabb munkálatokról

- Hajdú és Szík utca aszfaltozása
- Padkanyesés a Bárány utcán és a Vasvári Pál utcán 
- Kerékpárútterv készítés a Dózsa diszkont- Nyugati sor között
- Keleti főcsatornához vezető kerékpárút felújítása
- Csapadék vízelvezetők építése: Nyugati sor, Semmelweis- Nádas u. sarok, Vasvári Pál utca, Bárány utca, Olajmalom III. zug, Olajmalom utca, Zrínyi utca, Bordángát utca, Hajdú utca-Szík utca sarok, Török-domb utca
- Hajdú utca bolt előtti hulladék-gyűjtő lebetonozása
- Buszmegállók aszfaltozása a Nádudvari úton (temető előtt is)
- Dűlőút javítása a Csepüs kertben
- Nádudvari u. - Erzsébet u. kereszteződésében korlátok festése, oszlopokra virágok helyezése
- Járdák felújítása és építése
- Fakivágások és újak ültetése 
- Rendszeres kátyúzások a Nyugati soron stb. 
- Törökdomb úti óvoda udvarfejlesztése 
- Korlátok kihelyezése a Semmelweis úti bolttal szemben
Új tervek segítik jövőre az útfel-újításokat is:
- Bem utca  -
- Fertő utca I. zug
- Olajmalom utca
- Olajmalom utca I. és III. zug
- Bordángát utca eleje (Hamvas-Nádudvari közötti szakasz)
Az elkészült útfelújítási tervek megvalósítására a következő évtől kerülhet sor!

A jövőt érintő feladatokról

- Kerékpárút építése és zárt csapadék vízelvezető árok kiépítése a Dózsa György úton
- Nyugati sor teljes pályás felújítása
- Járdaépítések, felújítások szükség szerinti folytatása
- Vízelvezető árkok tervezésének és kivitelezésének folytatása különös tekintettel a Fertő utca és környékére 
- Lurkó Óvoda támogatása
- Faültetések folytatása szükség szerint
- Körzetünkben található ABC-k környezetének gondozottabbá, szebbé tétele.
Természetesen az elmúlt időszakból akadnak még áthúzódó és meg-újuló problémák. Ide sorolom a csapadék vízelvezetési gondokat, melyek egy része közmunkaprogram segítségével kerül orvoslásra, más részük komolyabb beavatkozást sürget. De továbbra is részben önkormányzati feladat kell, hogy maradjon a Semmelweis utca csatorna partjának és az egyéb önkormányzati területeknek a karbantartása.
A jövőben is támogatni fogok minden olyan tervet, amely Hajdúszoboszló lakóinak érdekében áll, különös tekintettel a munkahelyteremtésre.
A folytatáshoz kérem, támogassanak október 12-én az önkormányzati választásokon. 
Továbbá kérem, hogy városunk érdekében szavazatukkal támogassák a FIDESZ polgármester-jelöltjét, Dr. Györgyi Zoltánt, jogászt, közigazgatási szakembert, aki korábban mint jegyző, és megyei főjegyző szerzett vezetői tapasztalatokat. Meggyőződé-sem, hogy irányításával Hajdúszoboszló új lendületet kaphat, hiszen szükség van a változásra!

Tisztelettel: Majoros Petronella
4.-es sz. vk. képviselő-jelöltje 
Telefon: 06 30 418 53 73

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Vissza a tetejére