Friss Hírek
A tartalom töltődik...
2014. október 10., péntek

Nyíradony 10 milliárd - Hajdúszoboszló 250 millió. Jól van ez így?

Tisztelt hajdúszoboszlói lakosok!
Kedves Választópolgárok!

Nagyon sokszor, nagyon sok helyen elmondtam, hogy városunk fejlődése szempontjából kulcskérdés, mennyire vagyunk felkészülve a következő uniós ciklusban rendelkezésre álló források lehívására.

Sajnos, a rendelkezésünkre álló információk, tényadatok alapján a jelenlegi városvezetés nem készült fel kellőképpen.

2014. végéig 33 milliárd forintot fog szétosztani a megyei önkormányzat a járásszékhely városok között az alapján, hogy az adott város, így Hajdúszoboszló is, milyen munkahelyteremtési, gazdaságfejlesztési ötletekkel kereste meg a megyei önkormányzatot.

Nos, Hajdúszoboszló polgármesterének egyetlen gazdaságfejlesztési elképzelése landolt a megyei önkormányzatnál (a helyi piac lefedése, csarnokká alakítása). A projekt tervezett költsége 250 millió Ft.

Összehasonlításként Berettyóújfalu több, mint 1 milliárd, Hajdúböszörmény 6,3 milliárd forint összegben állított össze munkahelyteremtő projekteket. Nyíradony több, mint 10 milliárdot igényelt.
Magyarul ez azt jelenti, hogy Dr. Sóvágó László megelégszik 250 millió Ft támogatással, ráadásul ez sem teremt munkahelyeket.

Hol marad a szakmai felkészültség?

A Fidesz munkahelyteremtő beruházásai mintegy 3 milliárd forint támogatást igényelnének (élelmiszer-feldolgozó üzem, hűtőház, biomassza-erőmű).

Ha a megye rendelkezésére álló 33 milliárd forintot felosztjuk a járásszékhely városok (10) között, látható, hogy az általunk tervezett 3 milliárd forint valós, racionális.

A mi elképzeléseink, projektötleteink szakmai alapokon nyugszanak, a munkahelyteremtést szolgálják!
Mi munkahelyteremtést kínálunk 3 milliárd forint összegben, a jelenlegi polgármester piaclefedést 250 millió forint értékben. No comment!

Tisztelettel:
Dr. Györgyi Zoltán
polgármester-jelölt

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Vissza a tetejére