Friss Hírek
A tartalom töltődik...
2014. október 8., szerda

Fel kell hagyni az értelmetlen harccal, ami rombolja a várost

Fel kell hagyni az értelmetlen harccal, ami rombolja a város értékeit!


Együtt kell működni a kormányzattal! Akkor is, ha mások a nézetek. Mert a helyi képviselők arra esküdnek fel, hogy megtesznek mindent a város gyarapodásáért. Ezért a lehető legtöbb forrást meg kell szerezni!- hangoztatta véleményét Majoros Petronella képviselőnő október 3-án Dr. Györgyi Zoltán a Fidesz polgármester-jelöltjével tartott közös fórumán.

A körzet képviselője 12 éve minden évben, így idén tavasszal is beszámolt az elmúlt év eredményeiről és a jövő feladatairól. Így a fórum résztvevői nagyrészt ismerték elképzeléseit.

A találkozó kiemelt témája volt a lakosság egészét érintő kerékpárút kiépítése a Tesco – Aldi áruházig. A képviselő nő véleménye szerint a város súlyos felelősséget vállal, ha elodázta a kerékpárút megépítését, hiszen annak megvalósítására korábban is voltak pályázati lehetőségek. A biztonságos közlekedés feltételének megteremtése nélkülözhetetlen, ezért célját nem adja fel. Továbbá felhívta a figyelmet a csapadék vízelvezető rendszerek kiépítésének folytatására, amelyben első osztályú munkát vár el.  Az utak aszfaltozása a Bordángát, Bem, Olajmalom, Fertő zug-ban akár már jövőre elkezdődhet- tette hozzá. Továbbra is szorgalmazza a Nyugati sor megreformálását, aminek jelentőségét sokan nem értik vagy nem akarják érteni. Ki beszél itt vállalkozóbarát településről, amikor az ipari övezet égető bajára nem írnak fel gyógyszert?- hangsúlyozta.

A körzet szépítése (Nádudvari-Erzsébet utca kereszteződése) az üzletek környékének csinosítása is tevei között szerepel. A képviselőnő elmondta azt is, hogy a 2020-ig tartó uniós ciklus megyei programjának kidolgozásához egészségturisztikai beruházásra és élelmiszer feldolgozó üzem megépítésére tett javaslatot. Javaslata elfogadásra került, így reményét fejezte ki, hogy a megvalósítás érdekében szakmai munka veszi kezdetét és a város vezetése felismeri az együttműködés nélkülözhetetlenségét. 

A beruházásokhoz szükséges források levívásáról Dr. Györgyi Zoltán a Fidesz polgármester-jelöltje beszélt.  Programjában hangsúlyozta, erős lobbi tevékenységgel, kormányzati együttműködéssel, békés hangnemben és szakmai háttérrel érhető csak el, hogy Hajdúszoboszló felkerüljön Magyarország gazdasági térképére. A szakember hozzátette: 2020-ig még vissza nem térítendő támogatásban részesülhetünk, ezután azonban megszűnnek az ilyen típusú források. 
Ennek ismeretében is 2014 október 12-én felelős döntést kell hoznunk. Dr. Györgyi Zoltán, a megye egykori főjegyzője, szorgalmas, együttműködésre hajlandó és menedzser szemléletű vezetést ígért a választóknak. 

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Vissza a tetejére