Friss Hírek
A tartalom töltődik...
2014. szeptember 18., csütörtök

Kocsis Róbert Fideszes képviselőjelölt programja

Kocsis Róbert az 1. sz. választó körzet önkormányzati képviselőjelöltjének választási programja!

Születésem óta Hajdúszoboszlón élek. Itt nőttem fel, családom is ideköt. Pedagógusi, újságírói munkám és nyugdíjas egészségügyi dolgozó szüleim példája arra tanított, hogy a képviselőséget szolgálatnak tekintsem. Rendkívül szerencsésnek tartom magam, hogy választóim 1998 óta minden választáson megtiszteltek bizalmukkal. 16 év alatt megismertem az itt élők problémáit. Megtanultam, hogy ez a tevékenység csak elkötelezettséggel, odafigyeléssel és kitartással hozza meg az eredményt. A ciklusokon át felhalmozott tapasztalat mellett, fontos hogy újabb és újabb motivációt szerezzünk a folytatáshoz. A közéleti pályám során voltam az országgyűlés tagja, a megyei önkormányzat alelnöke és a város alpolgármestere is, de mindvégig fontos maradt számomra a körzet szépülése az itt lakók elégedettsége. A család és ez jelenti számomra a biztos alapot a munkám folytatáshoz.

Választókörzetünk helyzete speciális. A fő utak a központban találkoznak, itt találhatók a városképet jellemző épületeink, tereink és az életünket meghatározó intézmények. Ezekről azonosítják be városunkat, ezért az itt tapasztalható állapotok minősítik a nagy egészet. Ezzel együtt a körzet sűrűn  lakott,  és  az  itt  élők  jogosan gondolják  úgy,  ha  már  központban élnek, annak előnyeit szeretnék érezni a mindennapokban is. Közös érdeke tehát az itt élőknek, hogy a rendet fontosnak tartó önkormányzatunk legyen, amely határozottan lép fel a közterületeken a köztisztaság, a közrend és a közbiztonság további javítása érdekében.

Fontos feladatomnak tekintem, a közösségi élet tereinek megújítását, amely természetesen magában foglalja, a körzetemben működő oktatási és kulturális intézmények támogatását is. Bár az előbbi ma már nem önkormányzatunk kötelező feladata, de az iskolákban továbbra is szoboszlói gyerekek tanulnak, ezért több figyelmet kell fordítani az intézményekben folyó munka segítésére, ami természetesen igaz a városhoz tartozó óvodákra is. Az egészségügy működési és személyi feltételeinek javítását, mint széles kört érintő közfeladatot is nagy fontosságúnak tartom.

A körzetet érintő eredmények

Az elmúlt ciklusban a városközpont revitalizációs  pályázaton  nyert  több mint egy milliárd forintos támogatás segítségével végre megvalósult, a Mozicsarnok rendszerváltás óta tervezett felújítása, amit azért tartok nagy eredménynek, mert első megválasztásom óta minden alkalommal szerepelt a programomban. Az Erődfal és az I. Világháborús emlékmű is ennek keretében készült el. Az előbbi azért különösen kedves nekem, mert az én javaslatomra került be a nagy projektbe és a mellette lévő aprócska játszóteret is sikerült megmenteni a jövő generációi számára.

Új parkoló épült a Kígyó utca elején és az ehhez vezető szervizút és a volt Profi áruház előtti térség is megújult, mindkettő régi vállalásom volt. Ugyancsak uniós forrásból megszépült az Egészségház. (A mai napig rácsodálkozok, hogy milyen jót tett az intézménynek a több mint félmilliárdos beruházás.)

Új útszőnyegezést kapott a Bajcsy Zs. utca egy szakasza, a teljes Dankó és a Széchenyi utca. Járdaépítés és felújítás volt a Bajcsy, a Bethlen, a Rákóczi, a Puskin, a Gönczy Pál, a Fogthüy, a Kereszt, a Kossuth, a Hőgyes, a Luther, a Szívós utcákon, a Zöldségpiac környékén és a Hősök terén.

A Hősök terén és a Halasi Fekete Péter téren jelentős parkosítás történt. Különösen az utóbbival a város-központ egy eddig igencsak elhanya-golt része szépült meg.

A Megyei Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően megújult a Bocskai István Múzeum helytörténeti kiállítása. Ezzel városunk egy kultu-rális vonzerővel gyarapodott. Az sem közömbös, hogy időközben a múzeum-mal együtt a kiállítás is a város tulajdo-nába került.

Szólok arról is, amivel nem vagyok elégedett. Szükség volt rá, de sajnos részleteiben sok jogos kifogás érte a Hősök tere frissen felújított részét. A városközpontot szépítő nagy projektre, pedig nem került fel a korona azzal, hogy a Művelődési Központ befejezése és átadása az előzetes tervekhez képest immár több mint két évet késik! Ezért tartom rendkívül fontosnak, hogy a jövőben a hasonló nagy beruházások tervezése, előkészítése, kivitelezése városunk rangjához, igényeinkhez méltó legyen.

A körzetet érintő vállalások

A központi jellegből adódóan a közlekedés állapota meghatározó. Javítása érdekében kezdeményezni fogom a Móricz Zs. utca, a Fogthüy u. és a Kígyó u. útszőnyegezését. A Bocskai utca páros oldal járdájának hiányzó aszfaltozását, a Fogthüy utcá-ban és a Kovács Gyula utcában is komoly járdajavításra van szükség. (Természetesen, ahogy az igények eljutnak hozzám ez a kör tovább bővül-het.) A Hősök tere akadálymentesítését a kereszteződésekben meg kell oldani, ahogy az új gyalogátkelőhely létre-hozását a Kenézy, Bethlen utcák ke-reszteződésben is. Támogatom a Dózsa György utcai kerékpárút tervezetének megvalósítását. Segítem a Rákóczi udvarház lakóinak törekvését abban, hogy végleges megoldása legyen az ott lévő behajtási problémának.

A városközpont megújulása a Kálvin térrel, az egykori „Alföldi” hát-sótraktusának, a Kertmozi, valamint az Isonzó utcai „kutyafuttató” rendbetéte-lével kell, hogy folytatódjon. A Zöldségpiac lefedését és a Tyúkpiac jö-vőjének rendezését is támogatni fogom.

A csapadék vízelvezetés jórészt megoldott, de a nagy esők okoznak még gondot néhány helyen, amelynek megoldását vállalom. Természetesen maradtak az előző időszakból áthú-zódó és megújuló problémák, amelyek megoldása folyamatos. Ilyenek még a fapótlások, a Kösely part karbantartása és néhány az idei költségvetésből kimaradt tétel.

Rajtunk múlik, hogy az előttünk lévő választás fordulatot hoz-e a város életében!

Dr. Györgyi Zoltán személyében egy olyan fiatal, dinamikus közigaz-gatási szakembert választhatunk pol-gármesternek, aki képes felpörgetni és magasabb „sebességbe” kapcsolni a város motorját. Kérem, hogy támogassa megválasztásunkat, hogy együtt szolgálhassuk a szoboszlóiak érdekeit az eddiginél lendületesebb fejlődés érdekében!

Tisztelettel: Kocsis Róbert Önkormányzati képviselő-jelölt

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Vissza a tetejére