Friss Hírek
A tartalom töltődik...
2014. október 8., szerda

Györgyi Zoltán: Manager típusú polgármester kell Hajdúszoboszlóra

Jövőképet akar letenni a hajdúszoboszlói lakosság elé a város fideszes polgármesterjelöltje, Györgyi Zoltán. Vasárnap este ő köszöntötte a részvevőket egy rendezvényen, amelyen fellépett Caramel, Péter Szabó Szilvia és Vastag Csaba is (lásd alább a videót). Györgyi Zoltánt az elképzeléseiről kérdeztük.


- Mi az, amin Hajdúszoboszlón Ön szerint feltétlenül változtatni kellene? 

- A legfontosabb a városvezetési szemléletben történő változás. A régi, idejét múlt hivatalnok típusú városvezetést fel kell váltania egy manager típusú, a XXI. század kihívásait magas szakmai felkészültséggel, racionálisan és eredményesen képes városvezetésnek. Az új polgármesternek egyszerre politikusnak és városfejlesztésben jártas managernek kell lennie, aki tisztában van városunk legégetőbb társadalmi-, gazdasági problémáival, kihívásaival és ezekre egyértelmű, hatékony és megvalósítható megoldási alternatívákat – jövőképet- tesz le a hajdúszoboszlói lakosság elé. Megérti az uniós és a magyar kormányzati fejlesztéspolitikai célkitűzéseket, összefüggéseket és azokkal összhangban képes városunkba uniós forrásokat hozni.

- Melyek lehetnek a város fejlődési, előrelépési területei, irányai? 

- Szerintem a következők a kitörési pontok: Hajdúszoboszló „egy lábon álló” gazdaságának bővítése (a kiemelkedően fejlett mezőgazdaságra alapozva pl.: az élelmiszeripar fejlesztése), a Gyógyfürdőre alapozva a sport- és egészségturizmus húzóágazattá történő erősítése, a repülőtér fejlesztési lehetőségeinek kiaknázása, a város felszíne alatt található termálvíz kincs hasznosítása, a helyi gazdasági élet szereplőinek erősítése, fejlődésük aktív segítése. 

- Mely területeket, intézkedéseket tartana a legfontosabbnak polgármesterként? 

- Felkészülés az uniós források lehívására, partneri kapcsolat kiépítése a helyi gazdaság szereplőivel, a helyi sportélet dinamikus újratervezése, támogatásának fokozása, a fiatalok bevonása a jövő Hajdúszoboszlójának tervezésébe és építésébe, „gondoskodó önkormányzat” szemlélet kialakítása, erősítése az idősek és a rászorulók felé.


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Vissza a tetejére