Friss Hírek
A tartalom töltődik...
2014. szeptember 22., hétfő

Szőllősi Kálmánné Fideszes képviselőjelölt programja

Szőllősi Kálmánné az 5. sz. választókörzet önkormányzati képviselőjelöltjének választási programja!

Az idei önkormányzati választások jelentősen hozzájárulnak Hajdúszoboszló jövőjéhez. A kormány által támogatandó területek megfelelő együttműködéssel és jó szakmaisággal nagyban segíthetik szeretett városunk fejlődését:
- gazdaságfejlesztés
- munkahelyteremtés


Mindkét terület fontos kitörési pont településünk és körzetünk fejlesztésében. Képviselői programom ehhez illeszkedik, amit őszinte szívvel ajánlok az 5-ös számú választókerület lakosainak figyelmébe.
Hajdúszoboszló egy nagyon szép fürdőváros. Az ideérkező turisták, (vendégek is) ezt a következtetést vonják le, amikor ellátogatnak hozzánk. Akár itthon, akár országhatárainkon kívül járunk, mindig jó érzéssel tölt el Bennünket, ha Hajdúszoboszló jó hírét visszahalljuk.
A választókerület élő polgárok többsége is talán így értékeli. Ilyenkor azonban az is eszünkbe jut, hogy Hajdúszoboszló területi fejlettsége a fürdőtől távolodva egyre csökken. A város építése, fejlődése és szépítése itt, az üdülő negyedtől távol már koránt sem fest olyan bizakodó képet. 
Képviselőként legfőbb célom az, hogy az itt élő emberek életminőségén javítsak és ebben aktív feladatot vállaljak.
Célkitűzéseimet munkahelyek létrehozásával és a kerület városközpontjához való felzárkóztatásával fogom megvalósítani.

Feladat vállalásaimat az alábbi területekre orientálom

- az úgynevezett városképi megjelenésre (kertvárosi jelleg határozottabb kiemelésével)
- az infrastruktúra fejlesztésére (út, járda, ház előtti területek parkosítása, utcai világítás korszerűsítése) 
Körzetemben sok gyermek és felnőtt él, akiknek súlyos gondot okoz, eljutni a munkába, a piacra, az orvoshoz, az iskolába, vagy éppen az óvodába. Évek óta megoldatlan probléma lakókörnyezetünkben a helyi tömegközlekedés. 
Az itt élő emberek a városközpontba is csak körülményesen tudnak eljutni (egészségügyi centrum, gyógyszertár, posta, nagyobb bevásárló helyek, piac polgármesteri hivatal). Nincs iskolabusz és megszűnt a temetői járat is. Mindkettő visszaállítását meg fogom oldani!

Egészséges életmód, sport, művelődés

A körzet egész területén sajnos nem található gyógyszertár. A lakosok a legközelebbi patikát is csak 4-5 km-re találják. A gyógyszertári szolgáltatás megjelenését támogatni és szorgalmazni fogom.

Balesetmentes játszótér és futballpálya kell gyermekeink számára. A kertes övezetben élő gyerekeknek is szükségük van arra, hogy a szabadidejüket egészségesen és értelmesen tudják eltölteni. A szülőknek fontos, hogy gyermekeik biztonságos környezetben, jó helyen töltsék el szabadidejüket.

Kerékpárút kiépítése 

Az iskolák biztonságos, balesetmentes megközelítése létfontosságú kérdés. Kiépítése nélkülözhetetlen a körzet nagy forgalma mellett. Meg fogok tenni mindent annak érdekében, hogy a kerékpárosok biztonságban haladjanak forgalmas útjainkon.
Épül az új Művelődési Ház (bár már elkészült, csak bizonyos okok miatt jó ideig még nem kerül átadásra) melynek falai között mindnyájan olyan színvonalas programokat szeretnénk látni és élvezni, melyek hétvégeken kikapcsolódást, feltöltődést nyújtanak.
Természetesen „elérhető áron és színvonalas programokkal”, ahol minden korosztály megtalálja a maga számára megfelelő elfoglaltságot. 
Ezek megvalósításában is számíthatnak közreműködésemre.

Gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés 

Kezdeményezem a Termelői Bolthálózat mintájára egy Zöldségtermelői Gazdabolt létrehozását, ahol a termelők kedvező áron tudják eladni termékeiket. 
A kormány támogatásával körzetben szeretném, ha létrejönne egy zöldmezős beruházás. Mezőgazdasági termékfeldolgozó üzem létrehozásával, több ember foglalkoztatása megoldódna, melyhez a szükséges terület, rendelkezésre áll!

Ipari telep

Ipari telep továbbfejlesztése a vállalkozók részére, pályázati lehetőségek ajánlásával. Célunk hogy városunkban maradjanak a jó szakemberek és tudásukkal munkabíró erejükkel Hajdúszoboszló fejlődésének jövőjéért dolgozzanak. A kormány támogatását elnyerve új munkahelyek jöhetnek létre.

Építsük közösen városunkat, városrészünket, hogy elégedett, boldog emberként éljenek itt fiataljaink és gyermekeink is. Ne hagyjanak itt minket, ne hagyják el városunkat, országunkat. Találják meg itthon életük értelmét, családjuk boldogulását. 

MINDNYÁJAN FELELŐSEK VAGYUNK A JÖVŐ NEMZEDÉKÉÉRT. HISZEN GYERMEKEINKÉRT ÉLÜNK, ÉPÍTÜNK ÉS DOLGOZUNK !! 

Képviselőként arra vállalkozom, hogy becsülettel, nagy szorgalommal segítem a körzet és a város fejlődését. Kérem, támogassák terveimet és tiszteljenek meg bizalmukkal október 12-én az önkormányzati választásokon.


Kérem, támogassák Dr. Györgyi Zoltán polgármester-jelöltünket is, aki megfelelő szakmai háttérrel és tapasztalattal jó polgármestere lehet Hajdúszoboszlónak.

2014. október 12-én szavazzanak ránk! 

Tisztelettel: Szőllősi Kálmánné
5.-os sz. vk. képviselő-jelöltje 
Telefon: 06 70 362 2223

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Vissza a tetejére