Friss Hírek
A tartalom töltődik...
2014. szeptember 18., csütörtök

Harsányi István Fideszes képviselőjelölt programja

Harsányi István az 3. sz. választó körzet önkormányzati képviselőjelöltjének választási programja!

Köszönetemet fejezem ki, hogy a 2014. évi önkormányzati választáson ajánlásukkal támogattak, így az Önök segítségével nevem felkerült a 3. számú választókerület jelölő-listájára. A választópolgárok bizalmából 2002 óta tagja vagyok a képviselő testületnek, részese voltam azoknak a döntéseknek, melyek eredményeként a nehéz gazdasági körülmények ellenére is gyarapodott, szépült városunk és lakókörzetünk.

- A körzet, szinte valamennyi utcájában fejlődött az infrastruktúra. Így már 100%-os a szennyvízhálózat kiépítése, nagyon sok utcában meg-újult a járda (pl: Malom soron, Dede zugban, Vénkert, Vadas, Újvárosi, Hajnal, Somogyi, Fehér, Lovas, Korpos, Nap, Ady, Bihari, Böszörményi, Surányi, Kocsis Pál, Mathiász, Huba és Harsányi utcákon), korszerűsödött a csapadékvíz elvezető rendszer (pl: Malom sor, Fehér, Ady, Bihari, Surányi, Vénkert utcákon új árkok készültek), új útszőnyeget kapott az Újvárosi, Bihari-Surányi összekötés, Radó utca, még ebben az évben elkészül a Major, a Beke és a Bihari utca felújítása, megújult a Fazekas M, Fácán, Fürj, Veréb és a Vénszőlőskert dűlők útjai, több utcában fásítottunk (pl: Böszörményi, Radó, Szurmai, Sólyom, Vénkert, Korpos, Csaba utcákon, ősszel ez tovább folytatódik az Ady Endre, Lovas, Sólyom utcákon), bővítettük a közvilágítást (pl: Fácán, Fürj, Fazekas M, Veréb, Vénszőlőskert dűlőkőn) és ősszel további bővítés teszi komfortosabbá a zártkertben lakók életét.

- Gyalogátkelőhely épült az Ady Endre utca, Malom sor kereszteződésben.

- Padokat helyeztünk ki a Szurmai utcán.

Céljaim a következő 5 évben Hajdúszoboszló és a 3. számú választókerület fejlődése érdekében

Infrastruktúra fejlesztése A pályázati lehetőségek kihasználásával

- Kiemelten fontos terület a csapadékvíz elvezető rendszer további szakszerű kiépítése, folyamatos karbantartása: pl. Malom soron, Lovas, Böszörményi, Harsányi, Korpos, Fehér utcákon
- Gondot kell fordítani az utak, járdák karbantartására, felújítására: pl.: Malom sor, Szurmai, Harsányi, Vadas, Korpos, Nap, Kocsis Pál, Mathiász, Surányi, Táncsics, Fehér (a tó mellett is), Szurmai utcákon.
- Pályázati forrásból fel kell újítani az Ady E. utcai kerékpárutat, a vízelvezetését meg kell oldani.
- A zártkertben tovább kell javítani a dűlőutak állapotát és a közvilágítást.
- A településrendezési tervben szükséges a vénkerti ingatlanok visszaminősítése védőerdőről zártkertté.
- Azon ingatlanok előtt, ahol nagyobb zöld terület, mély árok van, illetve ahol idős ember lakik ott a fű kaszálását pályázati, vagy önkormányzati forrásból kell elvégezni a közmunkások bevonásával.
- Hiányzó utca és új dűlő névtáblákat kell kihelyezni.
- Temető kerítése mellé sövényt kell ültetni, a temető vénkerti részén WC-t kell biztosítani.
- Hiányzó fákat pótolni kell.
- A piacot le kell fedni, az időjárástól függetlenül a mai kornak megfelelő körülményeket kell biztosítani az eladók és a vevők számára

Munkahelyteremtés

- Meg kell akadályozni, hogy szakmát szerzett, tanult fiataljaink munkahelyek hiánya miatt elvándoroljanak városunkból.
- Az idegenforgalom mellett más területen is, a város tulajdonában lévő ingatlanokon (pl.: Soproni temető, Szép Ernő utca) új, környezetkímélő üzemeket, munkahelyeket kell létesíteni pl.: feldolgozó, összeszerelő üzem, logisztikai központ, stb.
- A jogszabályok betartása mellett jussanak előnyhöz a helyi vállalkozók a városi beruházásoknál, a munkahelyeken is élvezzenek előnyt az itt lakók.

Idegenforgalom
- Nagyon fontos a növekvő konkurencia miatt az itt üdülő vendégek megtartása, a szezon kinyújtása. Csak így tudják eladni megtermelt áruikat, szolgáltatásaikat a helybeliek.
- A körzetben egyre több, rendezett, igényes porta található, egyre többen egészítik ki jövedelmüket vendégtartással. A fizetővendéglátás legyen közmegelégedésre szabályozott, nyújtson megélhetési forrást, illetve jövedelem kiegészítést a város lakóinak.

Mezőgazdaság

- A jövőben is enyhíteni kell a mezőgazdaságból élők gondjait, a mezőőrséget fenn kell tartani és a dűlőutak (a zártkertben is), hidak karbantartására is pénzt kell biztosítani.
- Támogatni kell a biogazdálkodással kapcsolatos elképzeléseket.
- Segíteni kell a gazdák által megtermelt termékek értékesítését.

Oktatás

- Jelenleg az önkormányzat hatásköre nagymértékben lecsökkent az oktatási intézményeket illetően, de a lehetőségekhez képest mindent meg kell tenni, hogy az oktatás korábbi színvonala ne csökkenjen.
- A csökkenő gyereklétszám nehéz helyzetbe kényszerítik az önkormányzatokat, illetve az intézményeket, meg kell őrizni a munkahelyeket az oktatási-nevelési intézményekben.
- A középfokú képzés igazodjon a város munkaerőpiaci és a lakosság igényeihez, a helyi fiataloknak biztosítson egyre szélesebb továbbtanulási lehetőséget.

Sport, kultúra

- A fiatalok számára szórakozási lehetőséget kell biztosítani a helyi lakosok zavarása nélkül.
- Több  változatosabb  program szükséges
- A vénkerti városrészen sok fiatal, kisgyermekes család él, az ő számukra a galambházak mögötti területen, focipálya, játszótér, szánkódomb biztosítaná a kikapcsolódási lehetőséget.
- Műfüves pálya építésével a sportolási lehetőséget bővíteni kell.

Közbiztonság

- A rendőrségen kívül a polgárőrségnek, a mezőőrségnek és a közterület felügyeletnek nagy szerepe van abban, hogy a város lakói nyugalomban, biztonságban tudják élni napjaikat, ezért ezen szervezeteknek támogatást kell biztosítani.

Szociális feladatok

- Több segítséget kell adni az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő embereknek, különösen a nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, munkanélkülieknek.
- A rossz szociális körülmények között élő gyerekeket segíteni kell pl.: tankönyv, étkezési és beiskolázási támogatással.
- A jövőben szeretném elérni, hogy a városrészek közötti aránytalan különbségek tovább csökkenjenek, és a városszélén lévő körzetekben lakók is emberhez méltó, kulturált környezetben élhessenek.
- A környéken élők gondjainak képviseletét csak az tudja hitelesen ellátni, akit nem csak a választási kampány idején, hanem nap, mint nap látnak az emberek, akivel könnyen találkozhatnak, kapcsolatba léphetnek vele, aki a körzetben él .
- Úgy gondolom, hogy nem hangzatos ígéretekkel, hanem hiteles, kompromisszumra képes hozzáállással, munkával lehet eredményeket elérni. Én ilyen szellemben kívánok dolgozni továbbra is Önökért.

Tisztelettel: Harsányi István Az Ön képviselőjelöltje

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Vissza a tetejére