Friss Hírek
A tartalom töltődik...
2014. szeptember 18., csütörtök

Képíró Ákos Fideszes képviselőjelölt programja

Képíró Ákos az 2. sz. választó körzet önkormányzati képviselőjelöltjének választási programja!

Mint minden választás előtt, most is elérkezett az az időszak, amikor az előttünk álló tervekről, munkákról és legfőképpen az irányokról kell beszélni.

Az elődömnek Dr. Rácz Tibornénak sokat köszönhet a körzet, mert jelentős dolgokat alapozott meg és ért el Önökkel együtt. Viszont számos olyan probléma vár még megoldásra, melyet új és fiatalos lendülettel, valamint az Önök hozzájárulásával közösen elérhetünk.

A körzet számos helyszíne gyerekkori élményeim sokaságát juttatja eszembe. A Szilfákalja ut-cán játszottam, a Bányász utcán fociztam és tiniként a Major utcán találkoztam a barátaimmal. Ez a városrész sokkal többet érdemel annál, mint amit jelen pillanatban kap.

Sok emberrel találkoztam az elmúlt időszakban, akik mind a környezetbeli változást, mind az életminőség javítását igénylik.

A programom alapja egy olyan negyedévente, vagy félévente megtartandó fórum bevezetése, amelyen a körzet, különböző részének képviselőivel, megbízottjaival közösen tudjuk felszínre hozni azokat a problémákat, amelyek megoldásra várnak és értékeljük a mögöttünk lévő időszakot.

Szeretnék változtatni a kapcsolattartás rendszerén és módján havi fogadóóra megtartásával azért, hogy az időközben felmerülő kéréseket és problémákat rendszeresen tudjam a testület elé vinni. A társasházak alapozzák meg a város látképét.

Számos megoldásra váró feladat van, amelyek közül a legfontosabbakat emelném ki


- A Művelődési Házat olyan központtá alakítani, amely az év minden időszakában otthont tud adni a korosztálytól független kulturális rendezvényeknek (színház, színjátszó kör, tánc-, zenés est) valamint lehetőséget és eszközöket biztosítani a fiatal generációnak a kulturált szórakozás megteremtéséhez.
- Azoknak a felújítási és zöld pályázati lehetőségeknek, melyek adottak az előttünk álló időszakban, önkormányzati szintű figyelmet, szakmai segítséget kell biztosítani.


- A balesetveszélyes gyümölcsfák (szilvafa, eperfa) helyettesítése.
- Ezzel párhuzamosan felmérni a nehéz helyzetbe került családok gondjait és lehetőség szerint szociális támogatásokkal segíteni az életkörülményeiket.


- A Bányász utca úgynevezett belső körének helyreállítása (az út és a parkolók újra aszfaltozása). Ugyanitt a focipálya („dühöngő”) használhatóvá tétele.
- A lakóközösségekkel egyeztetve játszóparkok létrehozása, ame-lyek több generációnak nyújtanak kikapcsolódást. (játszótér kicsiknek, nagyoknak, fitnesz rész, pihenő rész padokkal, asztalokkal, körülölelve futópályával)


- A meglévő játszóterek bővítése.
- A Major utca páratlan és páros oldalaira lassító, fekvőrendőrök kiépítése, hogy az útszakasz ne átmenő, hanem csak célforgalmat szolgáljon.
- A közbiztonság növelése a társasházak környezetében.
- Ingyenes egészségügyi szűrések szervezése, korcsoportok szerint, önkormányzati támogatás bevonásával.
- Olyan sportesemények és különböző rendezvények megszervezése (motoros múzeum, országos amatőr labdarúgó bajnokság, ejtőernyős találkozó), amelyek által négy évszakos lehet a turizmus.


A felsorolás folytatódhatna tovább, de a leglényegesebb dolgokat emeltem ki az Önökkel történt beszélgetések alapján. Ezek között vannak rövidés hosszú távú elképzelések. Célom, hogy a közös munka évtizedekig tartson köztünk, mert hiszem, hogy együtt megalapozhatjuk a mindannyiunk által áhított szebb jövőt. Ehhez kérem támogatásukat és bizalmukat.

Tisztelettel:
Képíró Ákos önkormányzati képviselőjelölt 
Telefon: 0630/758-3599

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Vissza a tetejére